Vi kan skabe fred eller krig i en skilsmisse

 

 

 

Vi ønsker fred i verdenen og ingen krig, uden at indse, at vi samtidig nemt kan skabe krig i vores familie, og uanset trygge fysiske omstændigheder, byder vi vores børn at vokse op i et fjendtligt miljø.

Det er kun os, der har valget og sætter rammerne for, om vores børn skal vokse op i et trygt og kærligt miljø, eller om der er “krig” i den energi, som vi både har kørende indeni os og i tonen … uanset om det er en passiv-agressiv, offer eller åbenlyst rasende rolle, vi tager på os.

Mine børn skal vokse op i et kærligt og inspirerende miljø, som giver dem gode nerveforbindelser og hvor vi fungerer som gode rollemodeller, fremfor at vise dem alt det, som de IKKE skal gøre, når de en dag er forældre – også i en skilsmisse.

Derfor tog vi i vores sommer på sommerlejr med børnene, deres far, bonusfar og jeg, og vi bor på samme plads og har ferie sammen. Det er hverken held eller tilfældigt, men et fuldkomment bevidst valg, fordi vi ønsker at være gode, bevidste forældre. Som ikke skaber krig og adskillelse, men forstår at det er os, der er børnenes voksne, der skal skabe tryghed og forbindelse.

Det er den umodne voksne, der laver “krig” og adskillelse, uanset hvilken form, det bliver pakket ind i. Alt er et valg, og det har altid konsekvenser for børnene. Vi er den kreative kunstner, der vælger hvilket miljø, vi vil skabe.