Slip dem, du elsker

Kærlighed til vores børn, kan udtrykkes på mange måder, fysisk. Men kærlighed er også at give dem den gave, at sætte dem fri og huske, at vores tid sammen med dem, ikke varer for evigt. At vi ikke tager dem for givet og heller ikke tager tiden, sammen med dem, for givet. Hvilket også vil give os en større motivation for, at skabe fred og harmoni i vores relation med vores børn, fremfor krig og ufred, og som ikke er kærlighed.
 
En bevidst kærlighed til vores børn, er ikke anderledes, end en bevidst kærlighed til vores partner. Vi kan også hver dag vælge, at give ham eller hende fri, og ikke tage tiden med dem, for givet. For vi har ikke alverdens tid sammen her på Jorden, selvom vores ego fortæller os noget andet – blot fordi, egoet ikke vil forholde sig til, at det er dødeligt og ikke varer ved, men vores sjæl ved, at det altid er i forandring og udødeligt.
 
Kærlighed fra vores sjæl, er en kærlighed, der har fred med livet. Det er en kærlighed, der er hjemme med sig selv og er dermed også hjemme med, hvad der sker i vores liv.
 
Egoet kan ikke elske andre, end sig selv, og det ønsker status quo – så i stedet for at ændre sig, må det bede andre om at ændre sig, så det kan bevare sin status quo.
 
Lytter vi til egoets frygt for forandring, så vil vi altid komme til at opleve forandringer, som værende skræmmende, at de kommer bag på os, at vi ingen kontrol har, og at vi er magtesløse – men intet kunne være mindre sandt. For vores sjæl ønsker, i kærlighed til os, netop forandring og udvikling. Så vi kan lære, at opdage vores sande selv og give plads til, at dem, vi elsker, også kan opdage sit sande selv.
 
Ligesom vi ved, at præmissen ved at få børn, er, at vi en dag skal lade dem flyve fra reden – ja faktisk, skal vi give slip på dem, mange, mange gange, i vores relation til dem, for at de ikke skal føle sig kvalt, fastlåst og kontrolleret. Lige sådan, mener jeg, at vi skal lære, at give slip på det menneske, som har valgt at være vores partner og bo under samme tag, som os. For hvis vi ikke formår, at lade vores relation slippe, hver gang der er brug for en ny udvikling, og det uden at vide, om vi finder hinanden igen – så vil der også skabes stagnation, fastlåsthed, kontrol i vores parforhold og vi vil komme til at føle os kvalt, med tiden.
 
Kærlighed er flydende, udvidende, udenfor kontrol, voksende, udviklende, legende, kan ikke sættes i bås. Ligesom et frit barn. Og det er fuldkommen utilregneligt, for egoet.
Vi har hver dag, to steder inde i os, fra hvor vi kan leve og elske. Det ene sted, føles som frygt. Det andet sted, føles som kærlighed. Altid vejledt af vores mest, sandfærdige gps.