Sådan kan du vende enhver vibration i dit barn (eller dig selv)

Jeg har en lille følsom dreng, som nemt bliver ked af det, hvis nogen sårer ham, og bliver ofte misforstået, fordi han er så entusiastisk og impulsiv – og det er ikke altid, at hans valg passer ind i den daværende sammenhæng, og det kan være, at han oplever uhensigtsmæssige ord og handlinger, på grund af det.

Og sådan en morgen var det på skolen i dag, og jeg var berørt, da jeg som mor, også har lyst til at handle og beskytte ham og ændre de omgivelser, som ikke passer til ham – det er som at få en kugle til at passe i en firkant, og det kan give nogle smertefulde følelser.

Men vi kan ikke lære vores børn, at være glade, hvis vi ikke selv er det. Vi kan ikke lære dem, at elske sig selv, hvis vi ikke selv gør det. Vi kan ikke bede dem om at være tillidsfulde og stole på livet, hvis vi ikke selv gør det.

Det vil aldrig kunne lade sig gøre, vi skal gå vejen selv, og det er lige præcis også det, som vores børn spejler tilbage til os, med deres afskæring fra sig selv.

Så jeg sad der, foran min dreng, der var ked af det, ikke ville lade mig gå, og han skulle ind og have idræt. Jeg siger til ham, som jeg for det meste gør, at det skal nok gå, jeg elsker ham, og henter ham snart igen. Det virker ikke, han er bekymret, hvilket er klart, for det er jeg jo også. Jeg har ikke lyst til at gå fra ham, når han er ked af det.

Og så husker jeg en sætning, som jeg har brugt igen og igen, den sidste uges tid, og den er fænomenal god til at højne enhver vibration og følelserne af glæde og tillid.

Jeg siger i stedet for til ham, og kigger ham ind i øjnene:

“Tænk hvis det her bare bliver den fedeste dag!!!”

Jeg siger det nogle gange til ham, og han løfter sit hoved.

Og det var som at se et mirakel. Han spærrede øjnene glad op, han smilte og jeg når næsten ikke at opdage forandringen, før han løber hen til omklædningen til idræt. Og han vender sig om flere gange og vinker og smiler til mig.

Da jeg går ud til bilen, ser jeg i vinduet, at han løber ind i hallen, og jeg kan fornemme, at han stadig er i den her energi – hans energi, for det er den, han i virkeligheden er. Han er glæde, han er leg og han er den naturlige forventning til, at livet vil ham det godt og derfor lever han i nuet.

Vi er ansvarlige for, om vi støtter vores børn i glæde eller i bekymring. Og den her sætning hjalp mig tilbage på sporet, og fordi han er stadig er et barn og derfor enormt ubetinget tro mod sit sande selv, vendte hans vibration hurtigt!

Leg med ordene og vær barnet, der finder på de fedeste, skønneste og mest fantastiske ting, du kunne forestille dig, som der kunne ske. Og gør det sammen med dit barn.

I weekenden skal vi lave en familieplanche, har jeg i dag aftalt med min eksmand – og den skal være fuld af de ting og følelser, som vi synes, er fantastiske og fede at have, også i en familie, hvor mor og far ikke længere bor sammen.

Kærligst

Cecilia