Når dit barn siger nej, har du bedt det om at sige for meget, ja

Når dit barn siger NEJ til noget, så lad være med at tvinge, lokke og overbevise det om, at det skal sige ja. Heller ikke selvom du måske synes, at det ville give rigtig god mening og gøre tingene lettere, for dig.
 
Fordi, jo mere vi ønsker, at vores børn skal sige ja til os, til deres omgivelser og livsvilkårs ønsker og krav – jo mere ensporet kassetænkning er vi på vej ud i, at lære dem.
 
Og hvis du er en forælder, som ønsker mere bevidsthed, og at dit barn også skal kunne leve sit liv præget af bevidsthed, så bliver du også nødt til at acceptere, når barnet siger nej.
 
Det er ikke ensbetydende med, at det så bare skal lade være med at gå i skole, spise sin sunde mad eller blive længe oppe i hverdagen; men hvis du har et barn, der siger nej til mange ting, så kan det meget sandsynligt være fordi, at du har bedt det om at sige ja, ALT for mange gange …
 
Så her må du finde ud af, at give plads til flere nej-er;
 
Hvilke ting, strukturer og rammer, bliver der trukket for meget ned over dit barns egen indre styring og ønsker?
 
Og hvor henne, kan/skal I derfor ændre nogle vaner og regler, og give mere slip på konformen og kontrollen?
 
Du vil opdage, at det givetvis er ting, som også vil komme dig til gode, og give dig mere energi, lethed og glæde.
 
For hvis du selv har sagt ja, til alt for mange ting, fordi du ikke kan finde ud af at sige nej, så må dit barn jo gøre det for dig. Eller din partner, for den sags skyld.
 
– Cecilia