“Konfliktsky” eller “uansvarlig”?

 

 

Mange bruger som forklaring, at fordi de er konfliktsky, så kan (vil) de helst kke håndtere ting, som de synes, er svære, hvis det involverer andre. Men det giver ikke mening, eftersom den konflikt, der måske er, som regel kun vil blive optrappet, når den ikke bliver løst og håndteret i tide; så dette karaktertræk er tværtimod en ret effektiv metode til at FÅ konflikter i sit liv.

At undskylde sig med, at man jo er konfliktsky, er faktisk kun en undskyldning for ikke at ville tage ansvaret for noget, som de har ansvaret for -og i stedet for, så bliver det ofte andre, der må tage konsekvenserne. Det er en falsk egenskab, man kan gemme sig bag, men som i stedet f.eks. kan være egenskaben “Uansvarlighed”.

Skyggen kan gemme sig på mange måder, blandt andet som en offerrolle, der bruger kneb til at vige udenom, i stedet for at indse behovet for, at tage sin uansvarlighed hjem og dernæst også indse, at ansvarligheden bor side om side, og at man altid har et valg.

Næste gang, du hører nogen undskylde sig med, at det også er fordi de er konfliktsky og ikke kan lide at gøre nogen kede af det/forlegne/vrede eller hvad det er, de er bange for, så fortæl dem, at det netop er en måde at gøre folk kede af det, og ofte faktisk nogen, der ikke er en del af konflikten, fordi de involverede parter, ikke vil tage deres ansvar.

Er man til gengæld ægte “konfliktsky”, så vælger man at håndtere de evt. konflikter, man møder i sit liv. Bl.a. ved at at byde dem velkomne, fordi de altid er en åben dør til større udvikling og til at udvikle evnen til at håndtere ting på flere måder, end ved bare at undgå dem.