Jeg gider ikke!!

MILLIARDÆR SOM LEVEMENNESKE

Jeg er i gang med at læse to store moppedrenge af og om den engelske milliardær og iværksætter-guru, Richard Branson. Han startede sin karriere som 16-årig, da han lavede et skoleblad til studenter og fik det til at løbe rundt ved ihærdigt at arbejde med at sælge annoncer og skrive artikler om kendte mennesker og firmaer. Og det ene førte det andet med sig.

Han er blevet en af verdens rigeste personer, på trods af ingen uddannelse, andet end den som han så eminent gav sig selv, ved at forfølge den ene gode idé efter den anden. Og tage de trælse nedture og udfordringer med løftet pande og bare fortsætte – simpelthen fordi han synes, at det er sjovt at leve og at få ideer, der tager form og bliver ført ud i livet, med stor selvtillid!

Hvordan var hans baggrund? Hans forældre var ikke rige – og ikke servicerende. Han fortæller bl.a. en historie om, hvordan hans mor sagde til ham, at han selv skulle cykle en tur på 80 km. da han 12 år, fordi den ville lære ham ihærdighed. Og da han stolt kom hjem, bød hun ham velkommen med, at han kunne gå over til naboen og hjælpe til med at hugge brænde. De hjalp hinanden som en selvfølge i deres samfund.

Da han var fire år, satte hun ham af bilen to kilometer fra deres hjem, fordi han selv skulle finde vej hjem. Han farede godt nok vild i krattet undervejs, men hans
Læs hele blogindlægget. »