Hvor gammel skal mit barn være, for at meditere?

Det hyppigste spørgsmål jeg får, omkring børn og meditation er, hvor gammelt det skal være, for at kunne meditere. Så lad mig nu slå fast, at dit barn er i stand til at meditere, fra det ligger i din mave! Faktisk er det en hel naturlig tilstand at være i. Det er os, der er blevet voksne og igennem livet har lært mere om at være i hovedet end i kroppen, som tror, at det at meditere er noget der skal læres. Som om det er en hobby eller en praksis, der kun er for de mennesker, der lever et såkaldt spirituelt liv. ( Og alle lever et spirituelt liv, men det er langt fra alle, der er klar over at bruge det konstruktivt, i kontakt med sin sjæl, hvilket det egentlig betyder.)

Meditation er væren. Det er den tilstand, du bliver født i og er i, indtil du begynder at fjerne dig fra den, ved at skabe larm med tanker. Hvis du ikke troede så meget på dine tanker, så ville du automatisk være i meditation. Du kan ikke lade være med at have tanker, men frigørelsen ligger i, at de ikke har sit tag i dig, som om de er sandheden. Når du erkender, hvad de er, som nemlig bare tanker, men at det er din respons på dem, der betyder noget for dig og dit liv. Og meditation giver den frigørelse, og skaber plads inde i dig, der nu kan blive oplevet som ro, frihed og glæde. Som er den tilstand, vi alle i bund og grund, længes efter, fordi det er vores naturlige tilstand! Det er, hvem vi er. Hvem du er. Virkelig.

Jeg troede jo dengang for fem år siden, at det kun var min datter, der mediterede, de første gange jeg begyndte at fortælle de historier, der nu er lavet til højtlæsningsmeditationer for børn. De forbandt hende med sin egen klangbund af ro og glæde og kærlighed, da hun var så præget af urolighed fra en overstimuleret dag i børnehaveklassen. Og jeg så hende falde i søvn, i en tilstand af ro og ofte med et smil. Et skift i hendes krop der handlede om få minutter, og det var simpelthen magisk at observere.  

Men det var i lige så høj grad mig, der blev forbundet med mig selv, imens jeg guidede hende igennem dem. Og selvom mine børn aldrig har den uro i kroppen mere, kan jeg nogle aftener føle mig overstimuleret og irriteret over noget fra dagen, og ikke være helt til stede, mens jeg putter børnene. Fordi der er nogle tanker, der kører i ring, og som jeg koncentrerer mig mere om, end at være sammen med mine to børn. Og det smitter af på dem, helt automatisk. De viser mig med det samme, at “hey, du er her ikke mor, så nu bliver jeg dit spejl på modstand, indtil du opdager, hvad der sker inde i dig.” Og så kan det nemt gå op i hat og briller og blive en dårlig putning, hvor jeg bagefter kan føle mig ked af det og have skyldfølelse, vel at mærke, hvis jeg bliver ved med at være i den indre tilstand af uro, der først forårsagede det hele.

Men hvis jeg sætter mig på sengen hos dem og læser en af meditationerne højt for dem, så ændrer hele energien sig inde i mig. Jeg bliver blød, kærlig og varm indeni, kommer til stede og kan nu bare være, uden tanke for andet end, at nu er vi tre sammen og putter med hinanden. Og vi taler om dagen, eller om noget magisk ved livet. Og fordi jeg finder ind til mig selv og min naturlige tilstand, så kan mine børn også langt nemmere gøre det, og de behøver ikke at være mit spejl på, hvad jeg skal give kærlighed.

Hvis du lige nu tænker, at det kunne være fantastisk, at kunne ændre energien så hurtigt og nemt, både i dig selv og i dine børn når de skal sove, så læs om meditationerne her, og du bestiller dem, ved at sende en mail til mig. Der er 6 forskellige, og hvis du ønsker at have flere at vælge imellem ved sengetid, så det ikke altid er den samme historie, dit barn hører, så er der også rabat at hente.

 

Phonto-2-medium

 

På søndag er det Mors Dag, og min kære veninde Eva Andrea Ditlefsen, som også arbejder for nærhed og bevidsthed i familier, har skabt “Mors Dags Gaven“, som er 6 gaver, der bliver udloddet nu på søndag, til dem der har skrevet sig op til at kunne modtage dem. Alle de 6 børnemeditationer, som har en værdi af 400 kr., er blandt de smukke gaver, du kan vinde, som alle er med til at højne bevidstheden og sprede kærlighed i familien, på hver deres måde.

Læs om konkurrencen her og skriv dig op til at kunne vinde!

 

Rigtig god weekend og god mors dag. Gør den først og fremmest god for dig selv, og slip forventningerne til, at andre skal få dig til at føle dig elsket. Det er nemlig en umulig opgave. Men det er så langt nemmere, og federe, at give kærlighed til et menneske, der netop elsker sig selv, og derfor aldrig er i mangel af kærlighed. Mangel giver mangel, men kærlighed giver kærlighed.

 

Aller kærligst fra

Cecilia