Hvilken slags verden, skal dit barn arve?

Vi siger, at vores børn, arver vores verden – men det er i virkeligheden, vores tanker og overbevisninger, de arver – og sidenhen, skaber de deres egen verden med dem.
 
Jeg sad og nussede min lille kat, Misha, og hans kløer var lidt fremme, fordi han slappede af. Og jeg kom til at tænke på, hvor forskelligt børnene herhjemme, reagerer og forholder sig til ham:
 
Nogle af dem, er hele tiden lidt angste for, om han nu vil rive dem eller være vild, selvom de godt kan lide ham og meget gerne vil lege med ham. Andre, leger bare med ham, i en tryg overbevisning om, at han ikke vil gøre dem noget ondt, og de er ikke bange for ham.
 
Det er ikke uden grund, at børnene er forskellige. For de tanker og overbevisninger, vi giver videre til vores børn, har en stor konsekvens for, hvordan de vil gå til deres verden på. Om de føler, at de hele tiden skal være lidt på vagt, eller ej … og deres forventning, vil som regel holde stik.
 
Hvis vi er overbeviste om, at vi er trygge og verdenen vil os det godt, vil vi også langt overvejende, gå ad nogle veje, der passer overens med den overbevisning. Og vi vil generelt skabe et liv, der er i en kærlig energi med os selv.
 
Lærer vi, at vi skal passe på og være skeptiske, så tager vi offerrollen på os og vil opleve verdenen som “farlig”. Og så bliver det meget svært, at være et kærligt og taknemmeligt menneske, og kunne føle værdsættelse.
 
Børn kopierer os og de overtager vores livssyn, som nemt præger dem til, hvilke slags mennesker, de bliver.
For den opfattelse, vi har af verdenen, er altid et spejl af, hvordan vi er indeni.
 
Derfor er det vigtigt at overveje, om vores syn på verdenen, passer overens med den verden, vi ønsker os, at vores børn skal overtage. De vil nemlig opfatte den sådan, som vi har lært dem, at de skal.
 
– Cecilia