Husker du at være dig og ikke bare mor eller far?

Noget af det, jeg har lært at prioritere højest i mit eget liv og som jeg ofte taler med andre forældre om, så er det, at vi skal være og leve, som dem vi er. Jeg har været mor på fuldtid og det kunne jeg simpelthen ikke holde ud til sidst. Nu er jeg Cecilia OG mor. Vores børn har så meget brug for os som autentiske og ægte rollemodeller, og ikke en forælder, der omlægger hele sit liv efter sine børn og arbejde, og som med tiden udsletter sig selv i det hårde projekt, det er.

Det er ret tydeligt, at livet og hverdagen i familier ofte bliver kørt helt ekstremt hårdt med job, pligter og kørsel og fritidsinteresser. Og nærværet, stilheden, kærligheden i familien går tabt, fordi der ikke bliver taget plads til at mærke efter, hvad vi hver især har brug for.

Så bliver vi hovedstyrede og mekaniske forældre, som børnene ikke kan mærke. Og når det, der skulle have været det “gode” liv, viser sig at være for uoverskueligt, bliver følelserne gemt væk, stadig i fornægtelse af vores eget indre barns behov, også for at græde og være svage og sårbare.

Vi er kun autentiske, når vi åbent viser, hvem vi i sandhed er, også til vores børn. Og det betyder, at vi ved, hvad der gør os glade, at vi elsker andre og lader dem elske os. Når vi viser vores følelser og ved, hvordan vi bedst tager omsorg for os selv.
Læs hele blogindlægget. »