Følelserne er dit barns vigtigste guide

Følelserne, er din indre guide, der altid og hele tiden fortæller dig, hvad du lige nu er i gang med at skabe, i din fremtid.

Derfor er det følelserne, jeg er aller mest opmærksom på, både i mig selv og hos mine børn.

Børnene skaber også hele tiden deres fremtid, og de er født med deres eget indre system, som guider og vejleder dem til, hvor deres vej og glæde, er.

Derfor er det så vigtigt, at vi imødekommer børn i deres følelser.

Fordi, hver gang, at vi gør barnet forkert, når de er vrede eller kede af det, så lærer vi dem også, at de ikke kan stole på, hvad de føler.

Og alt efter, i hvor høj grad, at man ikke længere stoler på sine følelser, afskærer man sig mere og mere fra sig selv, og livet vil komme til at føles, som at køre med en gps, man ikke lytter til, men kører på må og få, forvirret og rodløs.

Men imødekommer vi barnet og deres følelser, så lærer de, at det ikke er farligt at føle vrede og sorg, og at de ikke behøver, at gemme det væk og skjule det, inde i deres inderste, af frygt for, ikke at blive elsket eller være til besvær.

Dit barns følelser er den vigtigste ressource, det er født med, til at kunne skabe sig et godt liv.

Det er ikke barnets ydre succes, som karakterer og uddannelse, der giver det et liv præget af glæde, kærlighed og flow.

Det er graden af dets indre succes, som er, at have klarhed om, hvad det føler og at kunne lytte til sig selv.

Har du et barn, der allerede gemmer flere af sine følelser væk, så kan du øve dig i, at aflæse dit barns ansigtsudtryk, og blive ved med at række en hånd ud, indtil det igen har tillid til, at dets følelser er ok, også for dig.

Et barns glæde og kærlighed, kan vi også komme til at ville dæmpe, hvis vi har svært ved selv at rumme disse følelser, og dermed ubevidst, skubbe vores barn ned i sin høje energi.

Det sker helt automatisk, når vi ikke er bevidste om, hvilke følelser, vi selv har begravet og gemt væk.