Et brændt barn kan heales

hurt boy

Hvorfor vælger vi at føle smerte indeni, frem for at føle det godt?

Fordi det kan føles som det mest trygge:

“Et brændt barn”, som igennem hele sit liv har været vant til at mangle kærlighed og anerkendelse, som ikke er blevet støttet i at være et værdigt og elskeligt menneske, vil med tiden komme så langt væk fra, hvem det i virkeligheden er, at kærlighed kan føles uvant og direkte utrygt.

Hvis vi som barn lægger vores hånd på en varm kogeplade, bliver vi forskrækket, det gør ondt og den naturlige reaktion er, at vi fjerner meget hurtigt hånden. Men hvis vi oplever at brænde os mange gange i løbet af vores barndom, så bliver det med tiden den naturlige tilstand at være i, selvom det gør lige ondt, hver eneste gang. Det kan endda ske, at vi på et tidspunkt skaber endnu mere smerte, bare for at kunne håndtere den smerte, der nu er så velkendt, men næsten ikke udholdelig længere. Bare for at kunne rumme den.

Men smerten er faktisk dybt nødvendig. Den fortalte os jo allerede første gang, at det var meget usmart, at lægge vores hånd på den varme kogeplade! Og hver eneste gang, vi brænder hånden, kan vi mærke, at det ikke er det, vi skal gøre!

Men af smerten, bliver der skabt en større og større kontrast og ønsket om, hvad det så er, vi ønsker at opleve i vores liv, i stedet for den brændende kogeplade: Som kærlighed, glæde, frihed, lethed, passion, samhørighed og tryghed.

Men så længe vi afholder os selv fra at opleve og lukke det ind, i vores liv, som vi så inderligt ønsker os, så vil der blive ved med at være smerte. Så længe vi insisterer på at holde vores hånd på kogepladen, så gør det ondt! Men den dag, hvor vi til gengæld beslutter at fjerne vores hånd, så vil det også føles vidunderligt!

Når vi beslutter os for, at give os selv den kærlighed, som vi manglede som barn, så vil smerten og frygten ikke længere give os advarselssignaler om, at vi holder hånden på en brændende kogeplade. Og livet vil samtidig begynde at flyde mere roligt, klart og nemt for os.

Inspiration, ideer, følelsen af samvær med andre, vil kunne blive lukket ind i vores liv, når vi stopper med at holde døren så hårdt lukket, bare fordi det er det, vi har lært. Når vi i stedet tør åbne døren og se, hvad der findes lige på den anden side af gaver, bare til os!

At give sig selv kærlighed kan føles uvant, men sjælen kender denne tilstand, for det er vores naturlige tilstand. Så når vi beslutter os for, at livet skal være så meget mere end frygt, kontrol og smerte, og i stedet begynder at tænke flere positive tanker om os selv og livet, og gøre flere rare ting, som ikke handler om det, der gør ondt, så vil sjælen og hjertet med glæde overtage. Og den brændende kogeplade vil efterhånden kun høre hjemme i vores barndoms histore. (Hvilket er en anden historie …)

I stedet for, i dette eksisterende NU!

God dag til dig, du elskelige menneske.

 

Kærligst Cecilia


Læs hele blogindlægget. »