Det her, er DIN business

Det kan nogle gange føles lettest, at lade det lille barn få lov til at bestemme en masse, såsom sengetider, maden på bordet, sit tøj, uanset årstiden, hvem det vil sidde ved siden af, osv.

Og når barnet så vokser op og bliver teenager, vil forældrene nu måske gerne bestemme, i forhold til alkohol, sex, hjemmetider … Men så er løbet kørt.

Et barn, har meget brug for at kunne mærke sine forældre, og det kan det kun, hvis de kan finde ud af, at bestemme i hverdagen.

Det skal ske i omvendt rækkefølge, at barnet får udviklet sin bestemmelsesret; som lille, små beslutninger, og som større, større beslutninger.

Men vi beder tit børn om, at være og opføre sig, for at vi selv kan have det godt. Deriblandt, at lade vores barn tage beslutninger, som kun vi, har ansvaret for, at tage. Hvis vi har et blind spot i vores skygge, f.eks. i forhold til, at turde lade vores barn protestere, blive ked af det eller vred, så kan vi undgå det ved, at føje vores barn.

Men vi skal turde, at bryde kærlighedsbåndet fra vores barn, og stå i stormen, så længe, det varer. Og kærlighedsbåndet vil blot blive endnu stærkere, når vi tør det.

Hvordan skal barnet ellers lære, at det er trygt, at kunne føle sig sårbar, vred og utilfreds, hvis dets forældre gør en masse for, at det ikke må føle det …

Dit barn vil kun kunne føle sig mere tryg, sikker og elsket, når du er sikker og ved, at kun du, har ledelsen.

 

Og hvad der er dit barns, business:

 

Lad dit barn have sin egen ledelse i forhold til sine følelser. Dem, kan du til gengæld kke bestemme over, for de er aldrig, og har aldrig nogensinde været, din sag.

 

Kh

Cecilia