Derfor skal du lære at passe dig selv!

Takket være mine børn, er jeg netop begyndt at indse, hvor ofte jeg faktisk beder dem om at lytte mere til mig, end til dem selv. Hvor ofte jeg forventer, at de gør det, som jeg siger til dem, og lige præcis når jeg synes, de skal. Hvor ofte at jeg tror, at jeg ved bedst. Hvor ofte jeg beder dem om at tilpasse sig de ydre konventioner, fordi jeg selv har skygger, som jeg ikke er blevet bevidst om og rummet i mig med kærlighed. Og lige nu gør det mig virkelig ked af det og det er svært, ikke at føle skyldfølelse. Selvom jeg også er lettet over, at jeg kunne forstå deres signaler til mig. Fordi jeg netop ønsker, at de vokser op med en stærk forbindelse til deres eget, medfødte indre styresystem, som er direkte proportionel med deres selvværd.

Jeg ønsker, at de er selvstændige børn, som stoler på sig selv og de fornemmelser, de kan mærke, fremfor at være usikre på, om det de nu føler, er rigtigt. Og jo, jeg er en bevidst mor, der støtter meget op omkring deres selvværd og tror på, at mine børn kender deres egen vej. Men hvad sker der i dagligdagen og alle de gøremål, der er hver dag og i de konflikter, vi kan have, fordi vi er tre forskellige mennesker, der nogle gange (ofte) har forskellige behov? Og det er netop her i hverdagen, at jeg skal til at gøre noget andet …
Læs hele blogindlægget. »