Derfor mediterer jeg med mine børn + tilbud på meditationer

Da jeg var barn, blev jeg nødt til at lære, at det var nødvendigt at have alle mine antenner ude, for at beskytte mig selv imod en voksens fysiske og psykiske vold, som kunne komme som et lyn fra en klar himmel.

Nogle af de mere hårde erfaringer, der kan være i et barns sjæl, kan ikke repareres og fixes, uanset hvor voksen, man end bliver og tænker “logisk” om, hvorfor det skete. Så de bliver en fast følgesvend, samlet til en indre trold, der meget gerne vil lave ballade og støj, alt efter hvor meget kontrol, vi har med den.

Troldens larm vil stilne af, når man begynder at elske sig selv mere, men nogle oplevelser er så dybe, at man må acceptere, at skulle leve sammen med en trold, der nemt kan skabe ballade, uanset hvor meget kærlighed, man giver sig selv.

Men man kan lære, at ae trolden mere med hårene og dermed berolige den, med en enkel daglig praksis.

Da jeg for efterhånden flere år siden, skrev meditationer ned til mine børn og begyndte at læse dem højt for dem, opdagede jeg, at de lige så meget hjalp mig til at finde indre ro, som de gjorde for dem, når de ikke kunne sove, efter en overstimulerende dag.

Et barn har sine egne bekymringer, som de kan gå og tumle med, i deres livs op – og nedture. Med tanker omkring skolen, og om hvordan deres forældre har det (hvilket, de tænker meget over, hvis vi ikke selv kan passe på os), og om deres venner nu kan lide dem osv., kan fylde meget for et lille barn.

Men de kan lettere håndtere disse tanker og følelser, hvis de bliver hjulpet til at finde ro indeni og dermed berolige, deres indre trold.
Læs hele blogindlægget. »