Børns tilgivelsesproces i Nuet!

Da jeg netop hængte tøj op, ude i det skønne vejr, fik jeg den indsigt, at vi bliver nødt til at lade vores børn kunne have og gennemleve alle følelser, og give plads til dem. Ikke bare for at de kan leve som hele mennesker – men også for, at de er i stand til at kunne tilgive og give slip. Både stort som småt, i løbet af deres hverdag og deres opvækst. Fordi vi kan ikke tilgive, hvis vi ikke kan rumme, at være i de følelser, som er bundet til den oplevelse, der skal tilgives!

Jeg er først nu, som 38-årig, klar til at tilgive et stort svigt, jeg oplevede som barn, af et nært menneske. Fordi følelserne i mig, dengang blev begravet dybt inde, og jeg kunne ikke mærke dem, før de begyndte at rumstere, for et par år siden. Og den tid har det yderligere taget for mig, at kunne erkende dem og give dem lov til at være, så jeg nu kan begynde en tilgivelsesproces. Og det er stadig ikke helt nemt. Men jeg må selv være den voksne, der rummer og giver kærlighed. Og forløse den smerte, som har siddet derinde, i alle de år.

Det er livsnødvendigt, at børn må føle, blive vrede, rasende og bange. Lige så længe, som de har brug for det. Fordi det faktisk er tilgivelse i proces, lige for øjnene af os, en tilgivelse som barnet forløser i Nuet!!! Er det ikke helt utroligt smukt, at se det sådan?

En tilgivelsesproces som, hvis den bliver afbrudt, måske så må vente i mange, mange år, måske hele livet, før den kan blive forløst, og som vil sætte sine spor imens, igennem livet. Og vi har så svært som voksne med, både at forstå, hvad tilgivelse er og hvordan vi så gør det.

Kig på dit barn – sådan gøres det. 
Læs hele blogindlægget. »