5 essentielle tips til, at få en sammenbragt (og enhver anden) familie, til at trives

Det er udelukkende kun i os selv, at vi kan mærke kærligheden, og hvad den vejleder os til, med sin klarhed og lethed.

At skulle få en sammenbragt familie til at fungere for både børn og voksne, har været min største udfordring, som mor og som voksen og som kæreste, og jeg er blevet endnu mere bevidst om de værdier, jeg bliver nødt til at holde fast i, for at kunne blive i mig og på min vej, og lade andre gøre det samme:

 

1) Især aktuelt her i Julen: Vær åben overfor, at der sker forandringer i dit liv, og at familien aldrig vil blive på samme måde, som i dit tidligere forhold. Dynamikken i en familie vil altid blive helt anderledes, med andre mennesker. Spørg i stedet for nysgerrigt ind til input fra dine nye nærmeste, i stedet for primært at fokusere på, hvordan det plejede, at være. Udvikling kan gøre ondt, når vi er bange, så husk, at din natur er, at lære nyt.

 

2) Vær opmærksom på din vejrtrækning og tag dybe vejrtrækninger, når du kan mærke, at du føler spænding i kroppen og frygt. Sig til dig selv, at det nok skal gå. At alt er, som det skal være. At det er en proces, og at du ikke skal klare det alene, men får den hjælp, som du har brug for.

 

3) Se på både dine egne børn og dine bonusbørn, med lige meget kærlighed. Hvis du ikke kan det, så er det fordi, du selv skal øve dig i, at mærke kærligheden i din krop, da det er her, den er, og ikke i dit hoved. Alle børn er lige elskelige! Det er aldrig dem, der skal gøre sig fortjent til at blive elsket, det er dig, der skal forstå, at DU er så værdifuld, at du allerede er overflod af kærlighed. Stil din indre radar ind på følelsen af at elske, og hvis du ikke så let kan mærke den, så træn det igennem fokus og meditation. Så vil din evne til at elske, med tiden blive ubetinget, både til dig selv og til andre.

 

4) Mist ikke dig selv, i et behov for at styre og kontrollere. Uanset hvor trygt, det umiddelbart vil føles, at have roret, vil det kun have modsat effekt. Når vi prøver at styre, mister vi i sidste ende vores egen styring og ved til sidst ikke, hvad der er op og ned, og hvad der er vores vej. Så sig til dig selv, når du kan mærke, at du prøver at styre for meget, “Jeg slipper i tillid og tryghed.” Tag god omsorg for dig selv og ikke kun for alle andre. Få din søvn, spis sundt, gå ture og få frisk luft. Find bøger og film, du kan grine af og leg med din elskede!

 

5) Tænk grundigt over det, før du klager til andre, over f.eks. eks-er, kæresten og alt det, der ind imellem kan føles uoverskueligt i, at få to tidligere familier, til at blive, som een ny –  især før du selv har en vis fornemmelse af klarhed og løsning, på en evt. udfordring. Selvfølgelig kan vi bede om, at blive lyttet til og møde forståelse fra mennesker, der tror på os og kan finde ud af at opmuntre og sige, at det nok skal gå, når vi ikke hele tiden selv tror på det – men hvis vi deler ting, for blot at skabe drama og taler nedsættende om andre, fordi det kan føles som samhørighed og velkendt, så er det, som at tisse i bukserne; det bliver meget hurtigt koldt og klamt, og sætter en negativ spiral i gang i dit liv, i hvis energi, der ikke er meget styrke og kærlige løsninger, at finde.

 

Jeg spurgte også min kæreste, om han havde nogle input, og han syntes, at det, at han havde været helt åben overfor mine børn og ikke tænker forskelligt om dem og sine egne, har været vigtigt. Samt, at acceptere savnet af børnene, men med det positive fokus på, at kunne glæde sig til at se dem igen.

 

Jeg skriver snart nogle flere input til, at få succes i sig selv og dermed i sin familie, uanset om den er sammenbragt eller ej.

 

Nyd nu Solen og lyset i dag, da den bl.a. er helt fantastisk til de indre dæmoner, for at de kan omformulere sig.

 

For din succes,

– Cecilia