Krig eller Kærlighed i vores børns verden

 

 

Vi ønsker fred i verdenen og ingen krig, uden at indse, at vi samtidig nemt kan skabe krig i vores familie, og uanset trygge fysiske omstændigheder, byder vi vores børn at vokse op i et fjendtligt miljø.

Det er kun os, der har valget og sætter rammerne for, om vores børn skal vokse op i et trygt og kærligt miljø, eller om der er “krig” i den energi, som vi både har kørende indeni os og i tonen … uanset om det er en passiv-agressiv, offer eller åbenlyst rasende rolle, vi tager på os.

Mine børn skal vokse op i et kærligt og inspirerende miljø, som giver dem gode nerveforbindelser og hvor vi fungerer som gode rollemodeller, fremfor at vise dem alt det, som de IKKE skal gøre, når de en dag er forældre – også i en skilsmisse.

Derfor laver vi ting sammen med børnene, deres far, bonusfar og jeg – Vi tog også på sommerferie sammen, og vi holder jul og nytår med hinanden, med glæde. Det er hverken held eller tilfældigt, men et fuldkomment bevidst valg, fordi vi ønsker at være gode, kærlige forældre. Som ikke skaber krig og adskillelse, men forstår at det er os, der er børnenes voksne, der skal sørge for at skabe tryghed og nærvær for dem.

Det er den umodne voksne, der skaber “krig” og adskillelse, uanset i hvilken form, det bliver pakket ind i. Alt er et valg, og det har altid konsekvenser for børnene. Vi er den kreative kunstner, der altid vælger, hvilket miljø, vores børn skal vokse op i.

– Cecilia