Interview med Maj Wismann om kærlighed

I 2013, talte jeg med Maj Wismann om, hvordan vi kan lære, at praktisere kærlighed. Hun er en af de førende eksperter i Danmark indenfor parforhold og seksualitet, og hun brænder for kærlighed, ligesom jeg gør. Og jeg bad hende om et interview, da jeg har den filosofi, at det forhold, vi har til vores børn, ikke er bedre end det forhold, vi har til vores partner. 

Kærlighed er en bevidst handling

Hvis vores parforhold halter, så kan vi være fuldkommen sikre på, at der også er ting i vores relation til vores barn, der halter. Kærlighed kommer ikke, hvis vi tror, at vi kun kan elske, når følelsen kommer til os. Kærlighed er, at vælge det og give den nogle gode vilkår og rammer. Og hvis vi forstår, at vi skal prioritere det i vores forhold til vores partner, vil det uværgerligt også komme vores barn til gode, i det forhold, vi har sammen. For når kærligheden bliver plejet, har vi også kærlighed at give af. Kærlighed er en praksis, som vi kan lære at mestre, så de mennesker, vi elsker, faktisk kan mærke vores kærlighed til dem. 

Kærlighedssprog

Kærlighed handler om at give, så vores nærmeste føler sig elsket. Uanset om det er til vores partner eller til vores barn. Læs og lav meget gerne testen her, som er de fem kærlighedsprog, vi alle har forskellige præferencer for. Det kan gøre os langt klogere på, hvordan vi lige præcis kan give vores kærlighed, så den bedst kan mærkes. 

Skilsmisse kan også være kærlighed

Jeg er siden 2013 blevet skilt fra min eksmand og vi blev skilt i kærlighed og har stadig et godt forhold til hinanden. Vi prioriterer vores relation højt, så det kommer både os selv og vores fælles børn til gode. Hvilket også er til glæde og inspiration for min kæreste og hans børn. 

 

Her kan du høre mit interview med eksperten og parterapeuten Maj Wismann om, hvordan vi kan passe på kærligheden i primært vores parforhold, men også i vores andre relationer. 

 

Download