Derfor skal du lade være med at bekymre dig

Det føles næsten naturligt at bekymre os for vores børn, når de kommer ud for ubehagelige oplevelser i deres liv, eller har svært ved noget. Men vores bekymringer hjælper ikke vores barn, tværtimod. Hver gang vi bekymrer os over noget, så sætter vi vores egen vibration ned og kan ikke længere føle glæde og flow, som er vores naturlige tilstand, ligesom det er for vores barn. Så den bedste måde, vi kan hjælpe barnet på er, hvis vi så vidt muligt stopper bekymringerne i at køre af sted med os.

Så vi i stedet for kan være den katalysator og vibration, som barnet har brug for, til at kunne blive i sin egen glæde og indre tilstand af flow. Uanset hvordan livets omstændigheder nu ser ud. Vores ydre virkelighed er et spejlbillede af vores indre virkelighed. Og derfor er det så vigtigt, i forhold til hvad vi skaber i vores fremtid, at fokusere på, hvordan vi har det inden i, lige præcis her i Nuet.

Men det er let at komme til at bekymre sig, hver gang vi ikke kan styre og kontrollere verdenen omkring os. Både når det gælder os selv og de mennesker, vi elsker.

Når vi føler, at det mere er omgivelserne der skubber os rundt, end at vi selv har fodfæstet og kan styre det i det tempo, som ikke gør os bange og usikre. Men sådan fungerer udvikling ikke. Udvikling er netop, når vi bliver skubbet til, nogle gange helt ud over kanten, hvor vi i den grad får søsat nogle nye erfaringer og præferencer i forhold til, hvad vi ønsker os.

Derfor, hvis vi aldrig kommer derud, hvor det føles usikkert og på lidt gyngende grund, eller hvis vores børn aldrig kommer ud for nogle oplevelser i deres liv, som ikke altid føles rare, så sker der heller ingen udvikling i os og i dem. Livet og vi stagnerer, og det har aldrig været meningen med Livet. Så i stedet for at blive bange og bekymre os, kan vi nyde rutcheturen, både når den går ned og når den går op!

En rutchebane (eller noget andet, som du kan huske, der var sjovt at gøre som barn), som ingen kildren giver i maven, er ikke sjov, men kedelig. Den er der ingen der har lyst til at prøve særligt mange gange. Vi kan i stedet vælge at se vores livs op – og nedture, som netop dét, der gør livet spændende, sjovt, med lidt gys og frygt, velvidende, at det på et eller andet tidspunkt går op igen. For dernæst at gå ned igen!

Fordi det er her, vi udvider vores komfortzone og udvikling af os selv, som mennesker. Og kan faktisk opdage, at vi stadig er et barn, der ønsker både grin, latter og indimellem lidt gys i livet, uden at skulle bekymre sig over morgendagen eller om en måned eller næste år.

Børn er nu engang bare i det, de er i. Og derfor er de også så gode til at grine og lege sig ud af mange ting og ind i andre mere sjove og spændende indre verdener, som er med til at skabe den virkelighed og fremtid, som de kommer til at opleve, hvis vi kan lade være med at spænde ben for deres eget flow i hverdagen. Bl.a. med vores bekymringer, surhed, irritation, vrede og kontrol.

Vi voksne skal i stedet lære af vores børn, og leve vores liv mere i deres energi, fordi de forstår lige præcis, hvem de er født til at være. Og verdenen vil helt sikkert blive et andet sted, med mere grin, kærlighed og lys. Også din verden, lige nu og her.

 

Kærligst

Cecilia