Derfor mediterer jeg med mine børn + tilbud på meditationer

Da jeg var barn, blev jeg nødt til at lære, at det var nødvendigt at have alle mine antenner ude, for at beskytte mig selv imod en voksens fysiske og psykiske vold, som kunne komme som et lyn fra en klar himmel.

Nogle af de mere hårde erfaringer, der kan være i et barns sjæl, kan ikke repareres og fixes, uanset hvor voksen, man end bliver og tænker “logisk” om, hvorfor det skete. Så de bliver en fast følgesvend, samlet til en indre trold, der meget gerne vil lave ballade og støj, alt efter hvor meget kontrol, vi har med den.

Troldens larm vil stilne af, når man begynder at elske sig selv mere, men nogle oplevelser er så dybe, at man må acceptere, at skulle leve sammen med en trold, der nemt kan skabe ballade, uanset hvor meget kærlighed, man giver sig selv.

Men man kan lære, at ae trolden mere med hårene og dermed berolige den, med en enkel daglig praksis.

Da jeg for efterhånden flere år siden, skrev meditationer ned til mine børn og begyndte at læse dem højt for dem, opdagede jeg, at de lige så meget hjalp mig til at finde indre ro, som de gjorde for dem, når de ikke kunne sove, efter en overstimulerende dag.

Et barn har sine egne bekymringer, som de kan gå og tumle med, i deres livs op – og nedture. Med tanker omkring skolen, og om hvordan deres forældre har det (hvilket, de tænker meget over, hvis vi ikke selv kan passe på os), og om deres venner nu kan lide dem osv., kan fylde meget for et lille barn.

Men de kan lettere håndtere disse tanker og følelser, hvis de bliver hjulpet til at finde ro indeni og dermed berolige, deres indre trold.

Lige præcis derfor, lærte jeg mine børn at meditere.

Vi har alle et nervesystem, som har brug for at kunne falde til ro, hver eneste dag, for at vi kan trives så optimalt, som muligt og være ægte tilstede, med vores børn.

 

Vi kan kun være nærværende med andre, hvis vi bliver “hjemme.”

 

 

Graden af, hvor meget vi kan være tilstede og nærværende med de mennesker, som vi elsker og holder af, afhænger af, hvor lidt vi flygter fra os selv. Og meditation er et fantastisk redskab til at stoppe med at løbe fra det i os, som ønsker at få opmærksomhed.

Når vi accepterer, den smertefulde del af vores psyke, så kan vi nu gøre den til en allieret, og bruge den som en stor kvalitet, både som forælder og partner; Vi kan blive bedre til at elske og være mere kærlige og forstående, og på en måde, som ikke kræver, at vi skal kæmpe, men tværtimod løfter vores egen energi.

Jeg kan ikke fjerne de minder, jeg har om min stedfar, der slog og nev mig, hvis jeg trådte ved siden af hans regler.

Hvilket jeg tit gjorde, som det viljestærke og intelligente barn, jeg var, der altid stillede spørgsmål og gik op i retfærdighed, men ikke i autoriteter. Eller om hans totale mangel på kærlighed til mig, men jeg kunne se og høre nydelsen i hans øjne og stemme, når han gjorde mig ked af det og bange.

Oplevelser, der var med til at skabe min indre trold, der giver mig angst – og panikangst, når jeg ikke har passet på mit indre barn, som har meget brug for at føle sig tilknyttet, elsket og beskyttet.

Men er vi blevet voksne, så er det vores eget ansvar, at elske os selv, det er ikke længere, andres ansvar; og det betyder, at vi tager rejsen hjem til den vilde del i os, som engang blev såret, nedgjort og gjort til skamme. Fordi, gemt i denne vilde skattekiste, er også vores fulde potentiale af styrke, kreativitet og kærlighed.

Jeg har fået en del fred med min trold, ved at lære min egen skygge at kende og gøre mig bevidst om den. Så i stedet for at lade trolden spolere mit liv, så har jeg lært, at bruge den som en stor kreativitet, bl.a. når jeg skriver meditationer og tegner plakater til børn og deres bevidsthed. Eller når jeg får ønsker og visioner om, hvordan forældre kan komme hjem til kærligheden i sig selv, fordi kun på den måde, kan de elske deres børn, sådan som de i virkeligheden har brug for det.

 

Derfor har jeg også valgt, at give dig et tilbud på de 6 meditationer, som jeg selv bruger til mine egne børn. 

 

 

I resten af marts måned, og frem til min fødselsdag den 11 april, kan du købe alle 6 meditationer for 300 kr. (Normalpris 400 kr.)

Spørger du dig selv, om dine børn nu er gamle nok eller FOR gamle, så kan du være helt rolig, man er aldrig ikke klar, til at meditere. Og hvis dit barn ikke umiddelbart kan koncentrere sig, så brug dem til dig selv og dit indre barn – enten ved at du og din partner, læser dem højt for hinanden, (det kan skabe så meget forbindelse mellem jer) eller læs dem højt, efter at du har fortalt dit barn, at det er fordi, du mener, at det vil være en rigtig god ting, for jer begge.

Du kan også spørge dit barn, om det vil læse højt for dig, hvis det kan læse – tro mig, det vil det garanteret blive SÅ stolt over, at få lov til.

Da jeg startede med at guide Karoline og Mikkel igennem meditationerne, var de fem og tre år. Nu er de ni og tolv, og vi bruger dem stadig.

Læs om de 6 meditationer her. 

Du bestiller meditationerne, ved at skrive til mig, på cecilia@ceciliamansen.dk

Jeg vil glæde mig til, at sende dem til dig og vide, at flere børn og forældre, får den – muligvis – mest effektive praksis indført i både barndom og voksenlivet, når det handler om, at skabe nærvær til sig selv og hinanden. 

Kærlig hilsen

Cecilia