Den letteste måde, at elske på

En af de måder, jeg i hverdagen viser mine børn, at jeg elsker dem, kan f.eks. lyde sådan her:
•  Du er dejlig
•  Du er skøn
•  Du er smuk
•  Du er sej
•  Du er vidunderlig
•  Du er fantastisk
•  Du er talentfuld
•  Du er stærk
•  Du er elsket

 

Det kan være svært, at sige disse ord til sit barn, hvis man selv lever under et meget lille lys indeni- men kan vi bære, at rumme lyset i os, så er det i den verbale form, vi oftest viser vores kærlighed, på – ved at italesætte og spejle de lyse egenskaber i barnet, tilbage til det.

Men kærlighed er ikke ord, kærlighed er en vibration, – en følelse – som de færreste af os ved, at vi selv kan skabe i os, bevidst – uden det betingede behov for, at andre fortæller os, at vi er dejlige osv.

Og bruger vi oftest ord, til at vise vores kærlighed, så lærer barnet måske, at kærlighed er betinget og afhænger af barnets opførsel; For ord kan hurtigt vendes og være bagsiden af mønten, såsom, ”du er umulig”, ”du er dum”, ”du er irriterende”, “du larmer” …

Derfor kan det være usikkert, hvis dit barn primært lærer at føle sig elsket, igennem ord (eller gaver, tjenester eller endda slik …) – og når det bliver ældre og får en kæreste, kan det blive op til denne person, at vise kærlighed på samme måde, som du gjorde det, for at det føler sig elsket.

Hvilket, sjældent vil ske … og så er det, at vi kan blive frustrerede, ulykkelige og begynde at lede efter dette menneske, der kan opfylde vores behov, for at vi føler os elsket.

I stedet for at have lært, at vi altid SELV kan skabe den følelse i os, uafhængig af andre – og at det er langt lettere, at skabe overflod af kærlighed indefra og derfor, har vi meget mere at give af, til vores omgivelser.
For kærlighed er ikke ord, men den følelse, som de giver:
• Tryghed
• Glæde
• Lethed
• Klarhed
• Indre fred
• Indre styrke
• Værdifuld

En indre tilstand, som du kan lære dit barn, selv at tappe ind i, uanset om du eller andre omkring barnet, selv er i alignment – hvilket ingen af os, er, hele tiden – og når vi ikke er det, har vi sværere ved, at føle – og give – kærlighed.

Prøver vi alligevel, at vise kærlighed, selvom vi slet ikke selv kan mærke den indeni, så bliver det som regel, noget halvhjertet fra hovedet, og derfor vil vores budskab også lande i barnets hoved, fremfor nede i barnets krop og hjerte. Og vi får ikke skabt en ægte forbindelse og tilknytning med vores barn, selvom det var det, vi ønskede os.

Men hvis du lærer dit barn, at meditere, så giver du det til gengæld et redskab for livet, og du lærer barnet, hvordan det på den letteste måde, selv kan forbinde sig med følelsen af kærlighed INDE FRA SIG SELV – uafhængig af, hvordan barnets omgivelser, ser ud.

For når vi mediterer, hæver vi automatisk vores vibration, og vi kommer hjem til os selv. Her, kan vi føle kærligheden helt naturligt, fordi det er, hvem vi er og hvor vi har hjemme.

Ikke ved at bede vores partner om, at agere på forskellige måder, for at vi kan mærke et strejf af kærlighed, der også føles flygtigt – og kontrollerende. Men fordi vi får oplevelsen og erfaringen med, at den følelse kan vi selv skabe, og den er ti gange mere powerfuld, end noget andet menneske, nogensinde vil kunne give os.

Og fra dette sted, vil vi også tiltrække os kærlighed, der findes på den samme vibration, såsom en partner, der virkelig elsker os, og et meningsfuldt arbejde, samt forbedre eller finde nye relationer, der værdsætter og nærer os.

Du kan lære dit barn at meditere, ved f.eks. at starte med at læse de meditations-historier højt, som jeg selv skrev til mine børn, for at skrue op for kærlighedsfølelsen, inde i dem, uanset, om jeg lige den dag, har været god til at vise dem min kærlighed, eller ej.

Det fantastiske er, at hver eneste gang, jeg guider mit barn igennem en meditation, finder jeg også ind til mig selv og min kærlighedsvibration, igen. Så selvom jeg har haft været udkørt, irriteret og træt, finder jeg undervejs mig selv igen, og her kan jeg nu, ægte mærke min kærlighed til mit barn igen. Og jeg kan skabe en god putning, hvor mit barn nu falder i søvn, og kan mærke kærligheden, i stedet for at være i en vibration, der føles svært.

Du kan læse mere om meditationerne, her.

Det er enormt meningsfuldt, at vi lærer børnene, de bevidste redskaber, som vi selv ønsker os, at have som daglig basis, men som kan være svære at opretholde, fordi vi ikke selv har fået dem ind, som gode, daglige vaner. Skab de vaner, sammen med dit barn, allerede nu.

Jeg prioriterer højt, selv at få mediteret dagligt, og dermed også give mig selv kærlighed. Fordi for mig, er det som at skabe en indre tilstand af vægtløshed, hvilket er nødvendigt, for at jeg kan se og mærke mine børn så ubetinget, som muligt og bedst elske dem, som de nu har brug for det. Hvilket kan være forskelligt, i løbet af en dag og fra dag til dag.

En meditation tager kun 5-10 minutter at læse højt, men det vil få langsigtede konsekvenser for dit barn og være en kærlighedsgave, for livet.

 

Læs om de 6 meditationer og hvordan du bestiller dem, her.
Kærligst

Cecilia

 

PS.

Det er IKKE et quickfix, at læse meditationer for dit barn. Det er en bevidst handling, som du skal være villig til at tage, både for dig selv og for dit barn. Men det kan blive en vane, som kan være let at implementere, hvis du kan se meningen i, at læse højt for dit barn og har lyst til, at bruge lidt tid ved sengekanten, som en god afslutning på dagen, når I siger godnat.

Det behøver overhovedet ikke, at være hver aften; men hvis det netop har været en lidt svær dag, og forbindelsen imellem jer, ikke føles så stærk og tæt, er det et enormt virkningsfuldt redskab, som du altid kan tage frem og bruge, uanset hvad – også til evt. bedsteforældre, der skal passe barnet, og der er lyst til at give en ekstra kærlig stund.